Posthuset – Strandgata 41

Lokasjon
Tromsø

Kunde
Pellerin A/S

År
2018

Prosjektet rehabiliterer fasadene til to bygninger med ulik karakter. Potensialet i de opprinnelige fasadene ble forsterket i to forskjellige designretninger. Gjennom en slik dekonstruksjon vil to tilsynelatende separate bygningene harmonisere bedre i skala med de mindre omkringliggende bygningene.

Den høyeste bygningen fikk et forsterket tegldesign med nye detaljer og ny fargelegging på betongen. Dette for å understreke at det er et separat teglrødt hus, adskilt fra den lavere bygningen. Den lavere bygningen ble så forvandlet til et lysere og mer transparent hus.

Fasaden mot Strandgata ble erstattet med en gjennomsiktig glassfasade på de tre øverste nivåene. Mursteinen på gavlen og hylleveggene i betong ble malt i lyse farger. Utvidelsen og heisen som vender mot bakgården ble malt i en litt mørkere nyanse for å myke opptrykket mot hovedvolumene.

Det var viktig for oss å etablere visuelt både bygningene på fortauene og bringe fasadefargene helt ned. På den måten etableres den visuelle tilhørigheten til rekken av bygninger i gaten og reduseres påvirkningen fra bakgården mot østsiden.