Oslofjord Hotel – lobby

Lokasjon
Stokke

Størrelse
1600m²

Oppdragsgiver
OCC

År
2020

Konferansehotellet ligger i ett vakker landskap. Landskapet er ytterligere formgitt av NIELSTORP+ arkitekter. Landskapet terrasserer seg ned fra hotellets hage, gjennom restaurant og foaje til hovedinngangen. Vannet følger landskapet, fra eksteriør til interiør, og samles i det store vannspeilet ute ved hovedinngangen. Organiske former og planter danner grønne oaser i interiøret, lek med trespiler i store kokonger, bølgende benker og skjermende vegger gir et rikt spill av varmt tre og lys og skygge. Taket med overlys som spenner over restauranten gir rikelig med dagslys ned i restauranten og sammen med de store glassfasadene åpner de opp rommet mot landskapet.

Hotellresepsjon med back-office ligger synlig plassert i foajeområdet. Skranken har fått ett ekspressivt formuttrykk med fasetterte flater i ask-finer, samme formutrykk gjentas i lobbybar, her utført med mørk sortbeiset ask.

Serveringstorget for restauranten ligger skjermet bak en trespilevegg. Overflatene i serveringstorget er lyse og lette, ask og hvit marmor. Møblering i restaurant har soner med langbord, små kafebord og runde 6-8 grupper i kokongene. Dette gir en fleksibilitet for gjestene, og variasjon for frokost, lunsj og middag servering. Materialer og farger er holdt i et lett og lyst “nordisk” uttrykk, tett på natur. Ask og eik, lyst treverk i møbler med innslag av grønn beis, sorte understell på bord og tekstiler fra grønt til rødlige toner.

Lobbybaren har et mørkere og lunere uttrykk med sortbeiset ask, tekstil polstret vegger i sittenisje og mørkeblå vegger. Lobbybaren fungere både som frokostbar og kveldsbar og har store glassflater ut til terrassen og landskapet.