Optiker Jacobsen

Lokasjon
Tromsø

Størrelse

Oppdragsgiver
Optiker Jacobsen

År
2018

Optiker Jacobsen ønsket en butikk som utstrålte kvalitetshåndverk og moderne design. Vi jobbet tett med dem for å visualisere denne visjonen og skape et unikt butikkinteriør. Inspirert av konseptet med å presentere juveler i et eksklusivt og tiltrekkende miljø, designet vi butikken som enestående og iøynefallende.

Et viktig element i designet var bruk av gulv-til-tak-vinduer som strakte seg fra gateplan. Dette ga butikken en markert fasade og tillot potensielle kunder å få et glimt av det vakre butikkinteriøret fra utsiden. Vinduene drar forbipasserende inn til butikkens «skattekammer» og lokker frem nysgjerrigheten til å utforske nærmere.

Inne i butikken var fokuset på å skape en elegant og luksuriøs atmosfære. Materialvalg og belysning ble nøye utvalgt for å fremheve produktene og formidle en følelse av eksklusivitet. Inventaret og utstillingsenheter ble designet for å fremheve butikkens produkter på en tiltalende måte, og skape en følelse av å være i en juvelerbutikk.

Det overordnede målet med designet var å skape et unikt butikkonsept som ville tiltrekke seg kunder og formidle verdien av godt håndverk og moderne design. Resultatet er en butikk som appellerer til sine kunder og får forbipasserende til å stoppe opp og foran den flotte butkken til Optiker Jacobsen.

White pigmented wood is the main backdrop for the spectacles, showing them off clearly against the light materials.
Several distinct details in the shelves and the shop counter creates a unique design. The lighting is specifically used as an effect to catch the eye when it’s dark outside, and to underline the warm glow of the wood features. This is particularily relevant in Tromsø, as it’s dark 24/7 several months a year.