Clarion – The Edge Hotel

Lokasjon
Tromsø, Norway

Størrelse
13 000 m²

Oppdragsgiver
Aspelin Ramm/Pellerin AS

År
2014

Førstepremie invitert konkurranse 2010

Det 290 roms hotellet er plassert på et eksponert område hvor Tromsøbrua og Ishavskatedralen er fremtredende elementer som passer fint inn i det typiske nordnorske særpregede landskapet. Ishavskatedralen (av Jan Inge Hovig) er av stor relevans, og vi har søkt å skape en dialog mellom katedralen og det nye hotellet. I den forbindelse har vi forsiktig trukket hotellets hode tilbake for å skape en tydelig og klar signaturbygning som vil bli fremtredende i byen. Sammen med sin struktur vil det nye hotellet ha noen av de samme karakteristikkene som katedralen; det vil være rent, enkelt, med lettoppfattelige former og karakteristiske skarpe linjer.

Hotellet står dristig mot kaifronten, og smalner av mot byen bak. Hotellet består av en inngangsfoajé, resepsjon og restaurant på bakkeplan og første etasje, med konferansefasiliteter i en underetasje som inkluderer auditorier, og ti etasjer med gjesterom.

Hovedformen er sammensatt av separate fløyer med en bygningsstruktur og et skall som varierer i høyde og er plassert i vinkler mot hverandre, noe som skaper en rekke bruddpunkter hvor endringen i retning gir åpninger til salonger i de øvre etasjene og fløyer av indre korridorer som gir tilgang til gjesterommene. På bakkenivå er kaia og vannkanten trukket helt inn i bygningen, med en foajé trappet med terrasser som tillater vannstanden å bli sett fra alle deler av resepsjonen og det offentlige interiøret.