Dronning Eufemias gate 6

Lokasjon
Oslo, Norway

Størrelse
3,700 m²

Oppdragsgiver
Watrium AS

År
2018

Dronning Eufemias gate 6 er designet som en megler mellom Oslo Atrium og “Barcode”-utviklingen. Derfor gjenspeiler det vertikale, steinkledde gavelmotivet  vertikaliteten til hjørnene på Oslo Atrium og de vertikale gavlbygningene til Barcode som ligger lenger øst. Den buede vestfasaden er kledt med reflekterende, silketrykkete glassplater mot Oslo Atrium og gir lys inn i og utsikt ut fra begge bygningene. Dette gavner både de som jobber der, samt gir en luftighet til mellomrommet og bylandskapet mellom dem.

Dronning Eufemias gate 6 har en fremtredende posisjon som en del av rekken med fasader som utgjør bakgrunnen for Operaen i Oslo og Deichmans bibliotek. Med sin beskjedne størrelse, sentrale beliggenhet og høye kvalitet står bygget stødig markør i den nye bydelen.

Bygningen er designet etter “passivhus”-standard, og etterlater et beskjedent karbonavtrykk. Siden bygget er plassert nær kommunikasjonssenteret, Oslo sentralstasjon, med tog-, buss- og t-banetjenester, er det bevisst ingen parkeringsplasser direkte tilknyttet bygningen. Derimot er det et betydelig sykkelparkering- og garderobeanlegg i kjelleren. Det er også en takhage på nivå 7.