OCC – Konferansesenter

Lokasjon
Sandefjord

Størrelse
5.800m²

Oppdragsgiver
Oslofjord Property AS

År
2022

Tilbygget til Oslofjord konferansesenter er en multifunksjonell struktur som spiller en avgjørende rolle i Oslofjord Village-anlegget. Dette imponerende bygget har store glassfasader som vender mot sør og vest, og et overhengende tretak som skaper en innbydende atmosfære i de omkringliggende utendørsområdene. Hovedinngangen er strategisk plassert mot sørvest ved promenaden og festplassen.

I kombinasjon med det eksisterende konferansesenteret og promenaden, fungerer tilbygget som en sentral knutepunkt og danner en helt ny festplass. Denne festplassen er allsidig og har blitt tilrettelagt for enkel oppsett av telt og annet utstyr for store arrangementer.

Tilbygget inneholder en rekke funksjoner som komplementerer det eksisterende konferansesenteret, for å kunne tilby førsteklasses opplevelser i tråd med dagens behov for arrangementer. Dette inkluderer konferansefasiliteter som møterom og event-rom i ulike størrelser, samt lagringsplass og andre logistikkfasiliteter for å betjene hele anlegget.

Bygget, som består av to etasjer, er forsiktig integrert i terrenget med et tydelig horisontalt uttrykk. De offentlige funksjonene er samlet på bakkeplan, med åpninger som vender mot sørvest mot promenaden og festplassen. Denne etasjen inkluderer flere møterom i ulike størrelser og en allsidig «black box»-storsal som kan deles inn i mindre seksjoner for å imøtekomme flere arrangementer samtidig. En romslig vestibyle ligger mellom storsalen og festplassen, og fungerer også som et eget arrangementområde for samlinger og utstillinger. Storsalen, vestibylen og festplassen kan enkelt kobles sammen gjennom store dører og porter.

Spilevegger gir et lett, taktilt og naturlig preg.

Servicefunksjonene er konsentrert på nedre nivå i plan 1. Disse funksjonene betjener både tilbygget og det eksisterende konferansesenteret og inkluderer storkjøkken, varelevering, tekniske rom og lager. Lageret i kjelleren strekker seg utenfor byggets fotavtrykk og under den nye festplassen. Effektive vertikale forbindelser med vareheiser mellom storkjøkken og lagerområdene sikrer rask servering av mat i salene over og på festplassen under arrangementer. Plan 1 vender mot nordøst og er koblet til den nye økonomigården for hele anlegget, og gir en effektiv plattform for distribusjon av varer, mat og tjenester til hele anlegget gjennom et nettverk av underjordiske tunneler.